Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyjádření k situaci MUDr. Marek Obrtel

23. 10. 2020

MUDr. MAREK  OBRTEL  

Vážení přátelé a kamarádi.
 
Dne 1.10.2020 sepsala skupina lékařů z ČR otevřený dopis vládě a zastupitelským orgánům stran nesmyslných opatření proti coronavirové "pandemii". K petici, která obsahuje tento dopis, jsem se samozřejmě připojil a chci se s Vámi podělit také o pár svých slov k tomuto tématu, přičemž uvádím i odkaz na tuto petici a chci Vás požádat, abyste ji v co největším počtu signovali, protože tak se věci opravdu mají! Ale s vědomím toho, co uvádím dále ve svém textu, který jsem k petici připojil.
 
Jsem velmi rád, a to myslím nesmírně vážně, že tento otevřený dopis, potažmo petice, vzniknul. Mám na stole, připravený k odeslání, osobní dopis prof. Prymulovi, svému spolužákovi o dva roky staršímu, z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Přepisoval jsem jej jednou poté, co byl narychlo "instalován" do funkce ministra zdravotnictví a podruhé poté, co byl vyhlášen termín budoucího nouzového stavu a zákaz zpěvu, přičemž předtím předcházela povinnost na hromadných akcích sedět. Zvažoval jsem jediné! Zda jej poslat primárně jako osobní dopis "spolužákovi" a nebo rovnou jako dopis otevřený se všemi důsledky. Nyní tedy existuje tato kýžená iniciativa kolegů - lékařů, za kterou děkuji.
 
Ve svém dopisu Prymulovi sděluji ve zkratce tolik, že pracuji od prvního dne v "covidovém prostředí", denně se setkáváme a pracujeme s "covidovými pacienty" a za téměř sedm měsíců "krize" máme již svá pravdivá data! A to je to nejcennější, co může lékař, který má rozhodovat o osudech svých pacientů, mít, pokud chce v rámci možného a etického přístupu k danému problému udělat pro pacienta to nejlepší odborně i podle svého vědomí a svědomí!
A (nejen) z tohoto důvodu velmi rád a s plnou odpovědností podepisuji tuto petici mých kolegů, ponechávajíce v tomto případě stranou další závažné aspekty a střety zájmů (nejen) prof. Prymuly, které mohou provázet zcela nesmyslná a devastující nařízení vlády, pramenící z valné většiny právě z jeho pera.
 
Nikdy jsem nevěřil, že se ve svém vysněném povolání lékaře budu v krátké době potýkat s tolika zásadními dilematy (nejen tzv. koronavirovými) na úrovni otázek, zda "oficiální medicína" v rukou několika desítek lidí na vrcholu pyramidy zdravotnického bussinesu, stále ještě pomáhá, resp. vůbec chce pomáhat lidem! V případě "covidového šílenství" tomu tak zcela jistě není a já předpokládám, že i prof. Prymula to dobře ví.
Svůj příspěvek chci zakončit pouze jednou reálnou obavou a ta není z COVIDu. Nikdo se zatím ani náznakem oficiálně (natož mediálně) nezajímal o samotný původ viru SARS-Cov-2, ačkoliv se mnoho renomovaných odborníků jasně vyjádřilo ve smyslu jeho "nepřirozenosti", tedy ve smyslu, že jeho struktura vysoce pravděpodobně vykazuje známky lidské intervence - tedy že je virus vytvořen uměle. Nyní se lidé a teď tedy také odborná veřejnost bouří a vymezuje proti nesmyslným a devastujícím opatřením v rámci tzv. "boje s coronavirem". Ano, jsou jednoznačně nesmyslná, ale tvůrce "virtuální pandemie" tím něco sleduje a vložil do toho nemalé prostředky. Když vytvořil jeden typ viru a lidé "neposlechli", předpokládám, že "se objeví opět zcela náhodně", a to například na jaře, jiný typ viru, možná s podstatně vyšší virulencí, tedy také morbiditou a mortalitou a veřejnost bude "doražena" ve svém zmatku, strachu a panice frází: " My jsme vám to říkali a vy jste neposlechli, tak teď to máte". A protikoronaviroví odpůrci a aktivisté budou lynčováni, ostouzeni, dehonestováni, možná i souzeni? A bude jim dávána za vinu celá plejáda dopadů "jejich nezodpovědnosti".
 
Ale i potom se naštěstí najdou odborníci, schopni přečíst charakteristiku "nového viru" a sdělit, že se jedná o zcela jiný typ viru? a snad i vyvrátit teorii o jeho záhadné mutaci.....
 
Kolegům za jejich iniciativu ještě jednou upřímně děkuji. MUDr. Marek Obrtel